onsdag, december 30

Mellandagskyla

Så gick jul och mellandagar utan bloggande... Jag har inte suttit vid datorn nästan något alls under de senaste två veckorna, vilket ju faktiskt är ganska skönt. Julafton var fin, liksom juldag och annandag fyllda av familj och vänner, fina klappar och trevligt umgänge!
Vintervy från köksfönstret i Fornby på förmiddagen dagen innan julafton:

Vintervy från ett annat köksfönster i Fornby dagen före julafton fast på eftermiddagen:



Nu är vi på Turingen och fryser, under -30 ute nästan konstant, och just nu +15 inne, men vi håller på att elda upp både i panna och köksspis så snart blir det varmt och skönt! Det är väldigt vackert ute och snön ligger tjockt på träden. Det är lätt fin snö, kommer man nära ser man att alla flingor är fina stora snöstjärnor. Månen har lyst upp landskapet med ett starkt sken, men nu börjar molnen dra in och då stiger förhoppningsvis temperaturen något också! I stugan har vi lyckats få upp temperaturen över nollan, det har tagit tid trots att farmor satte på värmen redan i måndags. Det var +9 när vi åkte därifrån för ett par timmar sedan. Ida kommer upp och ska bo i stugan till helgen och jag och Larsa brukar sova där natten till nyårsdagen.
Vi får väl se hur det blir imorgon, inga planer för nyårsaftonen har gjorts ännu (bara maten; tomat och mozarella på lättrostad baguetteskiva, potatisgratäng och älgbiff med Lohmanders och som avslut ev. lingonsorbet om jag hittar recept). Eftersom det varit så kallt här har jag inte tagit några bilder än, vet inte hur kameran skulle reagera på kylan och försiktigheten vinner denna gång över nyfikenheten. Men blir det mildare så...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar